Erasmus+ (német)

erasmus+logo_mic

A Baktay Ervin Gimnázium a németországi Schule Finowfurt általános és középiskola http://www.schule-finowfurt.de/ partnereként a 2016-2019 évekre sikeres ERASMUS+ iskolapartnerségi pályázatot nyújtott be egy hároméves projektre. A benyújtott közös pályázatunk címe "Education - the key for your future!" A projekt célja, hogy a résztvevő hat állam iskoláiban összehasonlítsuk az iskolai lemorzsolódás okait, hogy ebben a témában tapasztalatot cseréljünk és egymástól tanuljunk. A mi iskolánk szeretné bemutatni a többieknek a nálunk és Magyarországon gyakorolt jól bevált megelőző intézkedéseket. Az együtt szerzett tapasztalatokat majd a projekt honlapján és egy kézikönyvben tervezzük megosztani a többi iskolával és kollégákkal.

A pályázat nyelve nagy örömünkre a NÉMET! Így mind a németül beszélő kollégáknak, mind a résztvevő diákoknak alkalmuk nyílik a három évet magában foglaló projekt alatt a német nyelv gyakorlására, elmélyítésére. Az első utazásra már 2016. októberében sor kerül. A vendéglátó iskola a pályázatot koordináló Berlin közelében fekvő Schule Finowfurt lesz. iskolánkból 3 pedagógus kolléga és 5 tizedikes diák vehet részt ezen az egyhetes utazáson, amelynek minden költségét az Erasmus+ pályázat fedezi. Minden évben két utazásra kerül sor (áprilisban és októberben), amelyen 8-8 fő (2 tanár és 6 diák) vehet majd részt. A projektben résztvevő országok iskolái, amelyeket meg fogunk látogatni:

Németország - Schule Finowfurt

Görögország/Athén - 62nd Junior High School of Athens

Hollandia / Utrecht - Via Nova College

Spanyolország, Grand Canaria/ Las Palmas - Instituto de Educacion Secundaria José Arencibia Gil

Törökország/Adana - Özel Mektebim Cukorova Bilfen Anadolu Lisesi

2017. októberében mi leszünk a vendéglátók. Nagy izgalommal tekintünk a cserekapcsolatok elé és az első útra német szaktanári és osztályfőnöki ajánlással kiválasztott diákok és a pedagógus kollégák már a nyári szünet óta intenzíven dolgoznak a projekt témáján és feladatain.

Szilágyi Andrea Erasmus+ koordinátor és némettanár