PRO ALMA MATER ALAPÍTVÁNY

A Pro Alma Mater Alapítvány kuratóriuma köszönetet mond Dunaharaszti Város Önkormányzatának az alapítványnak nyújtott 860 000 Ft összegű támogatásért. Az alapítvány számlájára 2022. szeptember 16-án átutalt összeget az alapítvány a Baktay Ervin Gimnázium tárgyi eszközeinek fejlesztésére fordítja.  


A Dunaharaszti Nádor Lakóövezetért Közhasznú Egyesület a 2019. szeptember 14-15-én megtartott 2019. évi Dunaharaszti Városi Napok keretében megrendezésre került V. Haraszti Futóparty 3 km-es távján indulók nevezési díját, összesen 180 000 Ft-ot ajánlott fel a Pro Alma Mater Alapítvány támogatására.

Köszönjük a támogatást!


Ezúton szeretnénk megköszönni, hogy a NAV értesítése szerint az Alapítvány 2017. évben 905 736 Ft támogatást kapott SZJA 1%-ból.

Az idén is kérjük segítségüket!


Baktay Ervin Gimnázium

PRO ALMA MATER Alapítványa

Alapítvány adószáma: 18667864-1-13

Alapítvány számlaszáma: 11742180-20064220

Alapítványunk célja:

  • az oktatás és nevelés szintjének általános emelése
  • a nyelvi oktatás anyagi és technikai támogatása
  • számítástechnikai oktatás anyagi és szellemi erőinek növelése
  • a testi nevelés lehetőségeinek bővítése, minőségének javítása
  • környezetvédelmi nevelés

PRO ALMA MATER

2016 második félévétől aktív állományú pedagógus kollégák vették át az alapítvány irányítását, hiszen az oktatói munka ismerői tudják felmérni igazán, hogy milyen célokra fordítható az alapítvány vagyona. A cél mindenképpen az, hogy plusz lehetőséget teremtsünk diákjainknak s terveink között szerepel a tanulói ösztöndíj rendszerének kidolgozása. Az alapító okirat szerint az alapítvány célja a következő: Az alapítvány célja, hogy a Baktay Ervin Gimnázium működését biztosító anyagi és szellemi eszközöket növelje és ezáltal a következő területeken: 1. Az oktatás és nevelés szintjének általános emelése (Baktay nap, gólyatábor, Baktay évkönyv) 2. A nyelvi oktatás anyagi és technikai elősegítése (cserediák program) 3. Számítástechnikai oktatás anyagi és szellemi erőinek növelése 4. A testi nevelés terén a korábbinál lényegesen magasabb szintre emelje annak minőségét, bővítse a lehetőségeket. (Sporteszközök beszerzése, sportrendezvények szervezése, részvételi díjak, utazás)

Az alapítvány politikai tevékenységet nem folytat, szervezete pártoktól független és azoknak anyagi támogatást nem nyújt.

Közhasznú alapítvány lévén a részünkre juttatott adományok az adóalapból leírhatók.

Ezek az adományok teszik lehetővé, hogy a költségvetésből kivitelezhetetlen ötleteket megvalósíthassuk, az iskolát komfortosabbá, szolgáltatásai tekintetében igényesebbé tegyük. Hiszen az itt töltött órák alapján nyugodtan állíthatjuk: az iskola a gyermek második otthona. Ezért nem mindegy, hogy milyen lehetőségekhez jut napja során a tanuló. Kérjük segítsék alapítványunkat, s ezzel saját gyermekük kulturáltabb iskoláztatását adószámunk : 18667864-1-13 számlaszámunk : 11742180-20064220

Kiadásainkat megtekinthetik az alapítvány/üvegzseb menüpont alatt.