Ballagás

Kedves Végzős diákok!

Eltelt 4-5-6 év. Életetek fontos szakasza zárul most. Ilyenkor búcsúztok társaitoktól, tanáraitoktól, az iskolától. Sajnos ez most nem a szokásos módon zajlik. Középiskolai éveitek élményéhez hozzá kellene, hogy tartozzon a búcsú is. Ti most ezt nem tudjátok személyesen megtenni. Ahogy mondani szokták, rögtön a mélyvízben kezditek a nagybetűs ÉLETET.

Ne aggódjatok! Tudtok úszni. Ha mégsem, akkor vannak, akik segítenek.

A ballagás és az azt követő érettségi jelzi a felnőtt kor küszöbét, a gyermekkor végét. Változást hoz, egy életszakasz végét. Diákként ott álltak még körülöttetek a bástyák. Szüleitek, tanáraitok már rátok bízták, mit és hogyan csináltok, de még orrotokra koppintottak, ha butaság lett belőle. Figyelmeztettek, ha elfelejtettetek beadni egy feladatot, otthon hagytátok a felszereléseteket. Mostantól kezdve nem hallod: Figyelj oda! Csináld meg!  Add le időben! Viselkedj jól, öltözz fel rendesen!

Hiányozni fog ez is. Ahogy hiányozni fognak társaid, tanáraid is. Hiányozni fog a matek óra, az osztálykirándulás, a Baktay-napi rituálé, a diáknap, az igazolások leadásának határideje. Minden, ami közösségé formált titeket, bennünket.

Induljatok az útra! Nem könnyű, de ti már átéltétek, hogy van olyan, mikor nem az lesz, ami lett volna, B-tervet kell készíteni. Ballagó tarisznyátokba tegyétek ezt a tapasztalatot is.

Amire szükségetek van, már ott van a batyutokban. Tanácsért, segítségért, ölelésért pedig bármikor visszajöhettek. Szeretettel várunk vissza benneteket, hogy élményeitekről, eredményeitekről meséljetek.

A tantestület és magam nevében kívánok mindenkinek sikeres érettségi vizsgát, eredményes felvételit, boldog felnőtt éveket!

2020.04.30.

Lévai Mónika

 

Fogadjátok szeretettel a Baginé Körmendi Éva tanárnő képeiből készült búcsú üzenetet.