Angliában jártunk

2018 márciusában Angliába, Devon megyébe utaztunk. Két nap buszos utazás után megálltunk a Stonehenge-nél, majd estére odaértünk Barnstaple-be, ahol fogadó családjaink már vártak minket. Mi hárman egy aranyos, idős nénihez kerültünk, aki finom vacsorával várt minket.

Másnap reggel a helyi nyelviskolában kezdtünk, ahol később a hétköznap délelőttjeinket töltöttük. Első alkalommal mindenki beszámolt pozitív tapasztalataikról, természetesen angolul. A hét során három anyanyelvű tanár segített nekünk megismerni az angol nyelv titkait és fejlesztették a képességinket (kiejtés, nyelvtan, szókincs). Délután közösen fedeztük fel idegenvezetővel Barnstaple-t.

Órák után minden nap gyönyörű helyekre vittek minket a nyelviskola vezetői. Voltunk a közelben lévő állatparkban, ahol aranyos fókabemutatót nézhettünk végig. Egy másik nap lementünk az óceán partjára, Woolacombe beach-re. Ezután Exetert látogattuk meg, ami Devon megye központja. Itt voltunk a helyi múzeumban, amit játékos teszt segítségével fedezhettünk fel és a nyertes pár jutalomban részesült.

Az egyik személyes kedvenc kirándulásunk a pénteki Lynton és Lynmouth városokban töltött nap volt. Ez egy fárasztó, kemény kirándulás volt a hegyoldalban a tenger mellett. A látványért megérte megmászni a hegyet. Az óceán és az ég összemosódott előttünk, és csodás panoráma tárult elénk. Kipróbáltunk egy környezetbarát felvonót is, valamint egy vízesést is megcsodálhattunk hazafelé.

A másik kedvencünk a szombati Cornwall-Tintagel program volt. Ez egy egész napos túra volt. Sok érdekes információt tudtunk meg az Excalibur legendájáról. Ellátogattunk Artúr király várába, valamint a Great Hallba is. A vár eredeti romjaihoz több száz meredek lépcső vezetett fel. Ebben a városban lehetőséget kaptunk, hogy saját magunk is felfedezhessük.

A vasárnapot mindenki a fogadó családjával töltötte. Volt, akit szörfözni vittek, míg másokat túrázni vagy éppen vásárolni, attól függően, hogy a diákok mit szerettek volna csinálni. Itt mindenkinek lehetősége nyílt jobban megismerni a fogadóját. Mi Croyde-ba mentünk. Ez egy kis sziget, amit bejártunk és közben jót beszélgettünk mindenféléről.  

Két tartalmas hét után könnyes búcsút vettünk Barnstaple-től, és elindultunk hazafelé. Útközben megálltunk a fővárosban, Londonban. A főbb látványosságokat megnéztük. Ilyen volt például a Buckingham palota, a Big Ben, a National History Museum és a London Eye. Nagyon jó élmény volt! Visszavágyunk!

 

HA kedvet kaptál te is egy ilyen útra. Az idén lesz lehetőség újra. Részleteket Szimuly tanárnőtől vagy Jakab Ildikó tanárnőtől kérdezzétek!